Інструкція з безпеки життєдіяльності під час виконання кулінарних робіт

 

РІЧИЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ

ЗАБРОДІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ №_____від__________

Директорка Річицького ліцею

__________В.Трофімук

 

ІНСТРУКЦІЯ  __

з безпеки життедіяльності під час виконання кулінарних робіт

При користуванні електричною плиткою

1. Перед вмиканням перевірте справність шнура живлення.

2. Не користуйтесь плиткою, що має відкриту спіраль.

3. Вмикаючи плитку, штепсельну вилку вставляйте в гніздо штепсельної розетки до відказу.

4. Вмикайте та вимикайте електричну плитку сухими руками, тримаючи за корпус вилки.

5. Для приготування їжі на електричній плитці користуйтесь тільки емальованим посудом.

При користуванні різальними інструментами

1. Будьте максимально обережними. Картоплю чистіть жолобковим ножем, рибу – скребком, м’ясом проштовхуйте дерев’яним товкачиком.

2. Передавайте ножиці та виделки ручками вперед.

3. Хліб, гастрономічні вироби, овочі та інші продукти нарізайте на обробних дошках, дотримуючись правильних прийомів різання. Пальці лівої руки повинні бути зігнуті й розміщені на деякій відстані від леза ножа.

4. Будьте обережні під час роботи з ручними терками. Міцно тримайте продукти, що обробляєте (фрукти, овочі тощо), не обробляйте занадто маленьких частин.

 

 

Інструкцію розробив:

відповідальний за охорону праці,                    

заступник директора                           _______________________                     В. Костючик

з навчально-виховної роботи                             (підпис)

 

З інструкцією ознайомлений (а)         _______________________                    М.Сільчук

«___»___________20___р.                                  (підпис)